« Home | Babel » | "Yasanmis Sehir Hikayeleri" oh cok klisesin dostum! » | Sen tanri misin? » | Welcome to the desert of the real » | Ninjayim ninjasin ninja » | On Bullshit » | Gelene Tom gidene Brad! » | oh my gosh! » | Nice Mutlu Yillara! » | Bloggirlik demek...15 madde (simdilik) »

Puma

"I do not like your fashion business Mister...I do not like what happened to my sister." (Leonard Cohen)
Dev markalarin insafsiz ve pervasiz (bkz. ust foto) "image control" yarisinda ufak piyonlariz hepimiz. Rolumuz bu. Ta ki Cohen'in dedigi gibi "I do not like" demedikce hepimiz, kararlilikla. Hepimizin isi gucu bir(kac) Puma sahibi olmak ve "isimize bakmak" (bkz. ust foto) olabilir, bir tercih de bu. Bize bicilen bu yasami secebiliriz, ve isin kotusu simdiki sessizligimiz secimin yapilmis oldugu manasina da geliyor olabilir aslinda. Ama bu secimin "marjinal zarari" cok yuklu, bunu bilerek secelim neyi seciyorsak. Yasamin Puma'nin ya da baska tekellerin sundugu dar cerceveden cok daha zengin olasiliklarla yuklu oldugunu soylesin birileri bize. Soyluyor aslinda, dinleyelim onlari, okuyalim bakalim mantikli mi dedikleri. "Milyonlarca sinek yaniliyor olamaz" mantiginda yanlis birseyler yok mu, bok yiyor o sinekler. Belki de "milyarlarca insan yaniliyordur."
"First we take Manhattan, then we take Berlin!"
Hayir, merkezden degil periferiden baslamak lazim donusume.
Samir Amin susar misin sen iki dakika?

şimdi her puma giyen hatundan yukardakine benzer bi hareket beklenicek mi, onu merak ediyorum...allahtan hiç puma'm olmadı...sinir oldum fotoğrafa...pes doğrusu...feminist tarafım tuttu, yazacağım çok şey var ama yazmıcam...sinek vısıltısı...

mathy'cim, benim puma'larim oldu boy boy. Hala var, bundan sonra da olur herhalde. Ne diyebilirim?

Life is too complex, and there is no pure fight.

O periferi yok mu o periferi! Zaten bütün pislikleri davet eden, alâ-yı valâ ile karşılayan o periferidir işte. Periferi davetkârlığa dünden hazırlanmıştır (hazırlanmayı öğretenin merkez oluşu birşeyi değiştirmez), merkez icabında arkadan dolanır.

slm qm ,

leonard cohen ve bu afişin bana hatırlattıgı
" ..looked through the paper.
makes you want to cry.nobody cares if the people live or die.
and the dealer wants you thinking
that it's either black or white.thank god it's not that simple in my secret life."

selamlar..

selam juli, cohen ve o afis yanyana gelince neler akla gelmez ki... bu arada, geldin mi geri sen?

Post a Comment

a href="http://www.justforeignpolicy.org/iraq/iraqdeaths.html">Just Foreign Policy Iraqi Death Estimator