« Home | Grading Time: Terrorist-Intacto-Incantato » | non-sense » | Ucuz can pazari » | bla bla bla » | Hrant Dink » | Perhaps perhaps perhaps » | can i have it like that » | Closer » | Everything I do, I do it for my fans! » | Wyclef Jean »

is basa dusunce

Pek sevgili, canimiz parizyen sobelemis, soruyu pek cikaramadim, ama su sanirim: hakkinda bilmedigimiz bi kac sey yaz. Iste bi kac sey:

* Insanlari yasam tarzlarindan oturu yargilayan biri degilim. Yargilamamaya ozellikle dikkat ettigimden ya da yargilayacak birsey bulamadigimdan degil, sadece yargilama gibi bir refleksim olmadigindan.

* Can sikintisi cektigim zamanlar az. Diger insanlarla kendimi karsilastirdigimda, buyuk oranda "self-sufficient" oldugum soylenebilir.

* Uzerime tam oturmayan -bikac beden buyuk- ama sempatik durabilen bir "arrogance" kostumum var, bazen onu ustume giydigim oluyor.

* Korku filmlerinden korkuyorum, o yuzden seyretmemeyi tercih ediyorum. Halka'nin fragmanlari bile cikinca kanali degistiriyorum.

* Uzak dogu dovus filmlerine ozel bi sempatim var. Ama saf dovus filmi olmayacak, alttan alta isleyen bir tema olmasi lazim filmde. Buna uygun aklimdaki en guzel ornek, Hero.

* Isim hafizam sifira yakin denebilir. Derin psikolojik kokenleri oldugundan suphelendigim bir tip unutkanlik cesidi.

* Ortaokulda takma adim "hamsi" idi. Trabzonspor taraftari olmamin bunda payi buyuktu.

* "Toprak olma" dusuncesi bazi zamanlarda karamsarliga surukluyor beni. Basarili olma arzusunun olum fikriyle ilintili oldugu ustune spekulasyon yapilabilir. Insanlik olumsuz olsaydi, yaris ideolojisi simdi oldugu kadar etkili bir bicimde hayatimizin gobegine oturmazdi belki de.

* Istanbul gordugum en guzel sehirlerden biri.

* Alkole dayaniksiz bir bunyem var. Hemen cakirkeyf olurum, baskalari icin az sayilabilecek alkol miktari benim bunyemde mideden agza dogru cesitli hareketliliklere yol acabilir.

* Sigarayi sadece alkolun yaninda iciyorum, sigara tutturmek sosyal bi rituel benim icin.

* Felsefenin, ne kadar okursan oku, insana verdigi "hicbir sey bilmiyorsun aslinda" hissiyati icimde ucurumlara sebep oluyor.


Evet, simdi sobeleme vakti: Polartime, Donna Quijote, Melis, ve Lucy.

keyifle okudum okudum bir de baktım ki ben de sobelenmişim hem de ilk kez. şahane:)

selale hanim edasiyla sobelenmek ne demek diye sormak istedim. ne oluyor lan. :))

melis, super iste, bi ilk'e vesile olmus olduk :)

francois'cim giciklik yapma bakim, yanitla hadi hemen su soruyu :))

Post a Comment

a href="http://www.justforeignpolicy.org/iraq/iraqdeaths.html">Just Foreign Policy Iraqi Death Estimator