« Home | Istanbul bi sehirdir, tam manasıyla, oyledir » | Fedakarlik ustune gercek olma ihtimali olmayan hikaye » | Post written in English and Universalism » | Gunler » | Ask Philosophers! » | Soames'un Analitik Felsefe Tarihi » | yapay zeka » | Karl ve ben » | Vagueness » | Onum Arkam Sagim Solum...(2) »

Ortaya bi karışık

Haftasonu Taksim Roxy'e gittim. İlk gidişimdi, bi daha kesin gitmem (belki giderim yalan söyledim). 30 milyon giriş ücreti, ayıptır söylemesi. Kapıda 'çüşş!' diyecektim, bodyguard'lar cok ürkütücüydü, içimden dedim. Müzikler oradan buradan pek bi kimliksiz. Gelen kitle de öyleydi, her tip insanı bulmak mümkündü. Aman zaten kimlik dediğin ne ki, bugün var yarın yok, bu konuda çok da ısrar etmemek gerek. Bi de kimlik kartımı kaybetmişim, burdan söyleyeyim, hükümsüzdür. Pasaportumu yenilemem için yeniden çıkartmam lazım sanırım, dertlerin en güzeli.
***
Bi yaz planı yapmam lazım. Nerde ne ne zaman var. Siz sevgili milyonlarca takipçilerim, evet siz sessiz çoğunluk, siz bişeyler önerseniz, bi akıl verseniz şu QM kulunuza. En güzel öneride bulunana QM'den dörtlü çaydanlık seti bi minifırın bi adet 'Hiroshima Mon Amour' dvd'si ve son olarak bi de Isaac Deutscher'in 'Stalin' adlı biyografik eseri. (Verilecek ödüllerde esneklik payı vardır, kazananın talepleri dikkate alınabilecektir.)
***
Dünyevi hiç bi şey kutsal değildir, dünyevi olmayan hiç bi şey yoktur. İstediğim taktirde aforizmik pırtlamalar yapıp göz boyayabilirim, zorlamayın beni buna.
***
Şansal ile Erman adlı müthiş ikili arasındaki esrarengiz muhabbetlerin seyri takip edilemez bi rota çizer, biz sıradan seyircileri afallatır. Erman hoca Fener-Kayseri maçı için 'pozisyon' yorumluyor. En nihayetinde diyeceği şey, 'işte bu penaltı çünkü bilmem kaç kusurlu hareketten biri bu' gibi bişey. Anelka'ya faul yapıldı ben gördüm, kahretsin ki penaltı. Erman lafa giriyor: 'İşte Kayserili futlbolcu Anelka'nin yolunu kesiyor. PKK var ya, o da yol kesiyor ya, arabaları durduruyor filan. Bu da aynı hesap.' Nasıl aynı hesap ya? Anelka'ya faul yapan oyuncu Kayserispor'lu değil de Diyarbakırspor'lu olsaydı görürdün Erman'cım aynı hesap mı değil mi?
***
Bi şarkı var, irem diye temiz yüzlü boş bakışlı bi kız söylüyor. o şarkının adı 'hayalet sevgilim' mi yoksa 'hayal et sevgilim' mi? türlü rivayetler var, kafam allak buldu. depresyona gireceğim. biri söylesin.

şarkının adı "hayalet sevgilim" ve ben hazetmiyorum o şarkıdan...

şansal ve erman'ın pastırma muhabbetini izledim en son ve ben o ikisinin uçmuş olduğunu düşünüyorum. nasıl böyle bir konuşma yapabilmiş hala daha anlayamıyorum.

veee, tatil önerim de interrail yapman olacaktır. eğer o uymazsa bence bozcaada'ya git bir ara. cidden çok güzel bir yerdir. gerçi nasıl bir tatil istediğini de söylemediğin için zor oluyor önermek. tercihlerin nedir öğrenelim de daha sağlıklı önerilerde bulunalım diyorum efendim.

yapabilmişler olacaktı o yukarıdaki yapabilmiş. pardon efendim.

Şili herhangi bir vize istemiyor,çık dolaş bir Latin Amerika gezisi yap. Yok "ben Che miyim ne işim var üstelik pahalıya patlar" dersen Türkiye'nin sahil beldelerinde eller havaya da yapabilirsin tabi. Evet ödülüm nerede? Bende "Hiroshima Mon Amour" var, ama yıllardır "Fan Fan" diye bir film arar dururuz, bir zahmet elinizde varsa onu rica edeyim.

ben senin içün pek güzel bir tatil rotası çıkarıcam...ama 1-2 hafta sonra yazarım... sen kaç zaman buradasın ki? dönmicen mi yaban ellere...
aforizmik pırtlamalar lafı iyiymiş.. kaç zamandır istanbuldayım roxy e gitmedim, geldin ayağının tozuyla gittin ha...bi daa konser varken git, öle daa iyi olur heralde... zannımca...:P
irem'in nette dolaşan bu şarkısı, gitar solo molo..ordan ünlendi bu kız.. hayalet sevgilim..sonra popvari bişi yapmış...sevmiyoruz...

bayan ç; interraili düşünmekteyimdir. aklın yolu... bozcaada'ya gitmiştim ama belki bu yaz tekrar giderim. şansal erman felaket, ama ben çok gülüyorum onlara. seyirlik bence.

ilsa; ödülü kim kazandı henüz açıklamadım ki. :)) Şili önerisi süper, ama zor. seneye belki o, türkiye'ye dönmeden. türkiye sahil beldeleri eller havaya, hımm. sahilden sahile fark var ama, hangi sahil bu? bi de Fan Fan'ı bilmiyorum ben. duymadım hiç.

mathy; harika, bekliyorum rotayı. ben taaaa ağustos sonuna kadar buradayımdır. roxy'de konser olunca haber veririm ben sana. :)


yarısmacı arkadaslara genel not: aslında tatilden öte nerde ne zaman ne konser var, ne etkinlikler oluyor, aman kesin şunu kaçırmamak lazım gibisinden bi informasyon aktarımı cok faideli olacaktır. bi de kimse sevmiyor irem'i. ben de sevmiyorum.

boş ver iremi miremi
boş ver sansalı ermanı şimdi.
al çantanı git kelebeklere ne irem kalır ne kimlik- kimliksizlik sorunu geride. bulursun ruhun ışık yolunu orda. aşık olursun kendine bile.
ımmmm olmadı mı o zaman asos derim
saygıyla selam ederim efeim :)

roxy oldum olası kimliksiz müzik sunar . latin çalarken ,metal yapar , sonra joy fm den beter slow patlatır . her gidişim (arkadaş zoru )tatsız tuzsuz olmuştur . istiklal ' de daha dip bucak takılmak lazımmm:)))
İrem denen şahsiyeti bende tutmuyorum . bütün türkiye gençliği taptı ama ne biliyim .zevk meselesi , ben hoşlaşmadım.
bu arada fransız sokağında şenlikler var , konserler sergiler var . kaçırma

bird; kelebekler evet tabi ya! ama ben zaten kendime aşığım şimdiden :)

biscuit; sevgili hemşehrim, fransız sokağına gidecegimdir. thanks canım.

ya bence tcdd nin özel turlarına katıl...internet sitesinde yok ama bi zahmet edip gara gidersen ordan bilgi verirler sanırım. doğu karadeniz ve gap turu yapıyolar özel trenle bir haftalık...tarihleri yok şu an aklımda ama alıp sırt çantanı kaçabileceğin bi zaman oldugunu düşünüyorum...
ben katılıcam...
başka yaz için ne yapabilrisin bilmiyorum valla aslında bilmek de istemiyorum çünkü ben kös kös yaz okuluna gidicem bu da feci canımı sıkıyo..işte bi tek o tura katılıcam sanırım bi de ağustos sonunda hafif bi yazlık kaçamağı o kadar :((
seninki umarım daha eğlenceli geçer

sevgili qm ;

ben tüm dikkatimle dinledim ,
hayalet sevgilim olmadığı kesin .
bence ; hay alet sevgilim !

seher; tavsiyen icn tesekkurler. dikkate alacagimdir. ben karadenizliyim zaten, severim oralari.

olga; alemsin sen :)) irem'in sevgilisi bi "alet" olamaz, cok 'temiz' bi kiz o.

Post a Comment

a href="http://www.justforeignpolicy.org/iraq/iraqdeaths.html">Just Foreign Policy Iraqi Death Estimator