« Home | Bitti Ruya » | Yilbasi eglencesi = Laz dugunu » | Kisa kisa » | Oyle » | The Insider » | Hafif Bosluk » | Eternal Sunshine of the Spotless Mind » | Scarface: Make Way For the Bad Guy » | Leydi » | Irkciliga Karsi »

Amerika-li-lar

Amerikali sapsal insanlarin nasil olur da ben tir tir titrerken ve kat be kat giyinirken mini etek, kisa kollu gomlek, ya da tek tisortle etrafta gezindiklerini anlamiyorum. Tamam dunyanin efendisi onlar da, doga kanunlari diye bisey var. Doganin da efendisi degiller ya. Yoksa usuyorlar da cok aptal olduklari icin hissetmiyorlar mi, yoksa yagli obez bedenleri soguk gecirmiyor mu??

Bugun bi amerikali herif gordum, ozelligi yuzunun Jean Reno ile Javier Bardem'in mukemmel karisimi olmasi... Hayir, gay degilim, sadece bir estetik kaygi sebebiyle dikkatimi cekti. Yonetmen olsaydim ona kesin rol teklif ederdim. Ama o aptal amerikali aksaniyla yanindakine birkac sey soyledigi an karizmasi yariya indi.

ha ha. Onlarin derileri kalin bence :)Yazin da binalarda klimayi dibine vururlar. Kac kez okulun bu islerine bakan birimini arayip odaya cagirtmisimdir ben urada donuyorum diye.

Ingiltere'de de ayni durum gecerli. Sadece Ingilizler degil, Hintliler de ayni sekilde dolasiyor ortalikta! Cocukluktan itibaren alistiriyorlar bunyelerini. Ben paltoyla usurken, ayakkabisiz ve t-shirtle bebek arabasinda oturan cocuk cok gordum.

dunyanin 2. obez ulkesinden sesleniyorum, hem yagmurlu soguk havalarda bile ciplak dolasma hem de "KArdesim kilona gore giyisene" deyimlerini en cok kullandigim yerden...

Ne kadar tabidik yazilar yarabbim...Ama bizden bir farklari var, adam 100 kilo da olsa, dislek de olsa, ne fiziksel kusuru olursa olsun umru degil, biz Turkler gibi aman sag kasim azcik havada, burnuma estetik yapayim, sacim yamuk gibi bir olaylari yok.Iste bu ozelliklerinden dolayi cok taktir ediyorum.

Yakin zamanda (yani 2 ay da o az geliyor artik:) Turkiye'ye dondugumde beni iki tehtid bekliyor

1-Burda turkce insanlarin arkasindan arkadaslarimla kritik etmeye o kadar alismisim ki, kesin Istiklal'da 3-5 kisi beni dovucek
2-Burda kimse kendine dikkat etmedigi ici bende artik boyle seylere onem vermemeye basladim, gider gitmez, ama kilo almissin, aman sacin soyle seklinde gereksiz 1 milyon sey duyucam..

Bak gelmiyodum bayagidir, arayi kapaticak kadar yazdim heralde

ama benim cok cok iyi anladigim paralel seyleri yasiyoruz, ne guzel anlayan biri daha cikti:)

Ycurl'un "kalin derili irk" teorisi Tahin'in "cocukluk aliskanligi" teorisine karsi :) di di di dinn... Yuzyilimiz bu yeni teorilerin savasina tanik olacak.

Selin, hosgeldin. Nerelerdesin bakiyim sen :)

Christmas+sydney+yeni yil+tatil uzattim da uzattim, dondum ama

buralardayim yani:)

Oturabilir miyim ortmenim!

:)
E alkol ve domuzun etkisini de unutmamak lazim qm. Belki bunlarin deri kalinlastirmak gibi bir etkisi olabilir vucuda:)

tahin hakli teorisinde. Bebeklikten oyle yetistiriyorlar. Biz annemizden ne gorduk soguksa bebek sarmalanir sarilir. Burada oyle birsey yok.

Post a Comment

a href="http://www.justforeignpolicy.org/iraq/iraqdeaths.html">Just Foreign Policy Iraqi Death Estimator