« Home | Karanliklar Hukumdari diyor ki; » | Yalan: Sonuc mu? Niyet mi? » | Tanidik seyler » | Haksizlik! Belki alismam lazim! » | Sorunsuz bir insanim » | The Categorical Imperative » | Unutulmaz Film/Dizi Replikleri » | Hayat Taktikleri: Neden? Nasil? » | Uyku, biraz daha uyku »

Sarhosluk


QM Posted by Picasa Bu bakis ne anlatir? Belki de herkese baska bir sey soyluyor, ama ben bana anlattiklarindan cok memnunum. Hayatimdaki bazi eksiklikleri sana bakarak gideriyorum, Natalie. Onlarca fotografin dosyalarimda yatiyor. Bilgisayarimin "arkaplan"ini susluyorsun, her actigimda seninle goz goze geliyorum. Bir sure bakisiyoruz, sonra ben islerime koyuluyorum. Birkac gereksiz yazi kirintisindan sonra "turn off computer"a dogru yonelirken yeniden goz goze geliyoruz. Gozlerimi kisiyorum. Konusursun diye bekliyorum, belki de "hello stranger" dersin, tipki "Closer"da Jude Law'a soyledigin gibi. Ben ne dedigini bile anlamadan gulumserim saf saf.

Sana bakarken huzun kapliyor icimi. Dunyada sahip olamayacagim guzel seyleri simgeliyorsun. Hayli basit isteklerim var aslinda. Kahramanin olsam bu yuku tasiyamam, oldugum yere cokerim. Seninle issiz bir sahilde otursak, bol bol konussak, sen bana film projelerini ya da Harvard yillarini, ben sana en sevdigim felsefecileri anlatsam. Denizde tas sektirsem, sen de bana "ne kadar yeteneklisin" desen, kendimi nimetten saysam. Sonra, hickira hickira aglasan, kahkahalarla gulsen, kisiliginin en derin taraflarini gostersen bana. Olur olmaz simarsan, elimden tutup savursan, gonullu kulun olsam, her dedigini yapsam. Hukmetsen bana, senin yaninda uysal bir kedi olsam, mirlasam. Dediklerini yapmazsam, bana boyle bakarsin. Herseyi unutabilirim bu bakisla, tum asi yanlarim kaybolur. Sonra, ilk defa "hic kimseyi senin kadar sevmedim" sozunu yalan soylememis olarak sana soylerim. Alayci alayci gulumsersin sen de. "Inanmadin mi?" derim, arkani doner gidersin. Oylece kalakalirim. Hainligini bile severim.

Hayatta hersey beyhude aslinda. Buyuk hedefler pesinde kosturunca yoruluyor insan, ve dinginlik zamanlarinda kendini kaybetmek icin cirpiniyor. En derinlerdeki soylenemez seyler hayatimizi suursuzca yonlendiriyor, ve sen benim icin o soylenemez seylerin tumunu simgeliyorsun. Yasamimdaki molalardaki sarhosluk istegimsin. Isin asli bundan ibaret.

Aslinda kimse seni haketmiyor Natalie. Ben bile.

Sürekli sarhoş dolaşmalı; insan ayılmamalı bazen diyorum ve ekliyorum Edvard Norton için kullandım senden izinsiz düşsel sarhoşluğunu... yakıştı...

E. Norton super secim desem cinsel kimligim suphe altina girer mi ki? Kadin olsam buyuk ihtimal onu secerdim.

''aaa!''

Post a Comment

a href="http://www.justforeignpolicy.org/iraq/iraqdeaths.html">Just Foreign Policy Iraqi Death Estimator