« Home | isteee karsinizda yeni evimin en ozel goruntuleri!! » | Insan ozler... » | Din din din din » | "bad intentions" » | ... » | Back to the US » | Keyfe keder » | bir demet gundem » | Almanya 2006 » | so sick of love songs »

yeni evim ve ben

Yeni evim birazdan goreceginiz gibi ufacik. "Large efficiency" diyorlar, bizdeki "studyo daire" denen seye tekabul ediyor. Babama yeni bi ev kiraladigimi soyledigimde hemen "kac metrekare?" diye sordu. Salladim bisey (50-60 metrekare dedim, ama sanirim yok o kadar). Kiraladigim evin kac metrekare oldugunu bilmedigimi soyleyemedim. Ama burda (abd) oyunun kurallari baska, babalik. Ilanlar evlerin kac metrekare oldugu bilgisini icermiyor, sadece kac oda, yerler ahsap mi hali mi, esyali mi esyasiz mi. Bu tip gereksiz ayrintilar. En onemlisi metrekaresi, tamam, ama kimse onu sormuyor. Emlakcilar bile bilmiyordur belki.

Simdi efendim, bu ev tam bana gore, pasalar gibi yeter bana. Fotograflar asagidadir, bir goz atiniz, begenmezseniz soylemeyiniz, moral bozmayiniz ("ehehe, duduk gibi ev" diyerek gevrek gevrek gulenler, evet sizler, yok olun karsimdan!). Yok begenirseniz ovunuz, yureklendiriniz (ornek: "vay saray yavrusu gibi maasallah", ama tukuruk sacmadan). Gordugunuz gibi henuz esya yok icinde, bi esyalarimi getireyim, bi de oyle gorursunuz, artik. Zaman var ama daha ona, bu konularda ileri derecede agirkanliyimdir. Raporum bile var, ona gore.

ah ah
neresi kucuk bunun?
biz parizyenler buna 8 kisi sigdiririz. ustune 5 tane de kedi gelir.
hey gidi.

tas catlasin 40 metrekare burasi. ama süper, tam qm'lik. mutfak da gereksiz yer kaplamiyor hem. :P

benim berlin'deki ilk evim de böyle bir stüdyo daireydi. -bi boy kücügü ama, 30 metrekareydi sadece- o geldi aklima simdi. kutu gibiydi. o evdeki partiler süper olur asil. ister istemez kaynasiverir insanlar.
esyalarini yerlestir de, bi yeni ev partisi ver. bundan sonraki fotograflar oradan olsun.

qm bu ev canavar ...süperrrr
güzelcene ele alırsın sen onu biiii..

ligeia, tesekkurler :)

ah siz parizyenler, buldugunuz her milimetrekareyi en optimum sekilde kullanmakta ustunuze yok zaten...

donna, zaten ev konusunda expert olan sensin, tabi bi de anilara yolculuk hususunda...

vintage, el almaya basladim yavas yavas, yeni fotolar yoldadirrr :)

valla geçen yıl 6m2lik bi odada yaşadığımı düşününce, bu evde at koşturulur, güle güle oturunuz efendim. eşyaları duvara dayalı diziniz ki boş alan kalsın. bu da böyle basit bi tavsiyemdir :)

Post a Comment

a href="http://www.justforeignpolicy.org/iraq/iraqdeaths.html">Just Foreign Policy Iraqi Death Estimator